Valikko Sulje

Kuinka opetella soittamaan uutta soitinta kotona

Kuinka opetella soittamaan uutta soitinta kotona

Moni meistä on varmasti viimeisen vuoden aikana ajatellut uuden harrastuksen aloittamista, sillä poikkeuksellinen aika on muuttanut elämäämme. Kun matkustaminen, liikunnan harrastaminen ja jopa töissä käyminen eivät ole kaikille mahdollisia, meidän tulee keksiä jotain uutta tehtävää. Koska ryhmässä harrastaminen ja tunneilla käyminen eivät ole mahdollisia, olisiko jotain asiaa, jonka voi opetelle kotoa käsin? Vastaus on kyllä, on olemassa monia asioita, joita harrastaa kotona. Voit esimerkiksi opetella soittamaan uutta soitinta helposti itse, kunhan vain saat sen käsiisi. Netti on täynnä erilaisia opastusvideoita, joiden avulla voit päästä alkuun ja nykyään kehitetään myös paljon erilaisia tapoja oppia. Verkkokurssit tuovat samoista asioista kiinostuneita ihmisiä yhteen ja videopuhelun aikana on mukava opetella asioita yhdessä. Mutta mikä soitin sopii juuri sinulle ja miten pääset alkuun? Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä tämän harrastuksen aloittamiseen!

Miten valita soitin?

Ensimmäinen ajatus, joka saattaa vaivata montaa aikuista, on se, että soittaminen pitäisi aloittaa jo lapsena, jotta sen oppii. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, vaan aloittaa voi missä tahansa vaiheessa elämää. Varsinkin jos haluaa itselleen vain mukavan harrastuksen, soittamisessa näkee oman edistymisen erittäin tehokkaasti. Saat siis onnistumisen tunteen, kun pääset eteenpäin tavoitteessasi!

Jos et kuitenkaan ole varma siitä, mikä soitin olisi paras vaihtoehto juuri sinulle, voit tutustua soittimiin helposti netissä. Erilaisten videoiden avulla näet, miten soitin toimii ja minkälaisia asioita opetteluun kuuluu. Monet opistot saattavat myös pitää erilaisia tutustumiskäyntejä aloittelijoille, jolloin voit päästä kokeilemaan soittamista hieman itse. Tämä vaihtoehto on tietenkin saatavilla vain joillain paikkakunnilla, joten selvitä asiaa paikallisilta kurssien järjestäjiltä. Nämä kurssit ovat yleensä yhden päivän mittaisia ja voit myös tutustua muihin kursseihin ja niiden sisältöön. Soittaminen voi olla helpompi aloittaa, jos olet käynyt alkeiskurssit ja sen jälkeen jatkat kotona itsenäisesti. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, mutta kannattaa miettiä, mikä on itselle paras tapa oppia.

Kun olet valinnut sopivan soittimen, vaikein vaihe taitaa olla sen hankkiminen. Voit esimerkiksi selata alueesi kirpputoreja, jos ne myyvät soittimia käytettynä. Myös erilaiset nettisivut, joissa ihmiset myyvät soittimia, kannattaa katsoa läpi. Käytettynä ostaminen saattaa olla paljonkin edullisempaa kun uuden ostaminen, joten tämä vaihtoehto kannattaa muistaa.

Miten valita soitin?
Miten valita soitin?

Kuinka päästä mukavasti alkuun?

Aina, kun aloitat uuden harrastuksen, on hyvä pitää tavoitteet realistisina. Ei kannata odottaa, että oppii kaiken ensimmäisten viikkojen aikana. Kun soittamisen aloittaa rauhassa, myös mielenkiinto pysyy mukana ja pettymykset eivät pilaa harrastusta. Voit aloittaa opetusvideoiden avulla ja kun alat edistymään, voit siirtyä myös soittamaan muiden harrastelijoiden kanssa. Videopuhelun aikana on mahdollista harjoitella yhdessä ja etsiä uusia tapoja oppia.

Jokainen meistä oppii asioita erilaisilla tavoilla ja tahdilla, joten suosittelemme tutustumaan kursseihin, joita nykyään järjestetään. Tänä vuonna ne varmasti siirtyvät myös nettiin, joten sinun ei tarvitse lähetä kotoasi saadaksesi opastusta ammattilaiselta. Kursseja voidaan järjestää esimerkiksi kaupungin toimesta, joten tarkista, mitä asuinalueellasi on tarjolla tänä vuonna. Kun sinulla on motivaatiota oppia ja olet valmis käyttämään siihen aikaa, minkä tahansa soittimen soittaminen on mahdollista ja se varmasti piristää arkea!

Yksi hyvä asia tietää on se, että soittimien soittamisella on erilaisia positiivisia vaikutuksia. Esimerkiksi muisti ja sen suorituskyky paranevat ja synapsien muodostuminen ja aktivoituminen edistyvät. Erilaisten aistien aktivoitumiseen liittyy monia hyviä asioita ja ne ovat hyväksi kaikille, riippumatta iästä. Vaikka nuorilla ja lapsilla on monia etuja, kun he aloittavat soittamisen, myös aikuisena aloitettu harrastus on erittäin hyvä ja antaa monipuolisia vaikutuksia.

© 2021 Musiq.fi